HygiŽne†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Terug naar home pagina

 

 

Wij stellen strenge eisen aan een schoon onderkomen voor uw kat. Daarom wordt het pension minimaal 1x per dag schoongemaakt en indien nodig meerdere keren. Verder is er mechanische ventilatie aanwezig om voldoende aanvoer van verse lucht te garanderen en vuile lucht af te voeren. De opslag en bereiding van voer en het schoonmaken van bakken gebeurt in de bijkeuken die speciaal daarvoor is ingericht.

 

ís Morgens krijgt elk nachtverblijf een schone kattenbak, vers water en eventueel een schoon dekentje in de slaapmand, worden de voerbakjes weggehaald en wordt het hok zelf schoongemaakt. Hiervoor wordt meestal Citronella gebruikt, wat een natuurlijke basis heeft, zodat de kans op allergische reacties bij de katten verkleind wordt. Verder worden de kattenbakken in de huiskamer en buitenren verschoond en de krabpalen en ligkussens van haren ontdaan. Tenslotte wordt er gestofzuigd en de vloer gedweild. Nu kunnen de hokken open en hebben de dieren de vrijheid.

 

Verder worden de individuele verblijven en de huiskamer zeer regelmatig ontsmet met ontsmettingsmiddelen als Hibicet en VirkonS.

 

Om de kans op infecties zo klein mogelijk te houden, hebben wij liever geen mandjes, dekentjes en speeltjes van thuis.

 

Terug naar Verzorging