Vaccinaties                                       Terug naar home pagina

 

 

Alle katten dienen ingeënt te zijn tegen:

 

Katten- en niesziekte

 

·         De inenting tegen kattenziekte mag niet ouder zijn dan 18 maanden of jonger dan 3 weken. Met uitzondering van de Nobivac Tricat Trio enting, waarvan de kattenziekte enting 3 jaar oud mag zijn.

·         De inenting tegen niesziekte mag niet ouder zijn dan 6 maanden of jonger dan 3 weken (ongeacht de fabrikant van de enting).

·         De inentingen mogen niet verlopen tijdens het verblijf van uw kat. Komt uw kat bij ons logeren in een drukke periode en verloopt de enting kort na het verblijf van uw kat? Laat uw kat dan al voor zijn vakantie inenten. Dit geeft uw kat extra bescherming in een drukke periode.

·         Een éénmalige prik tegen niesziekte volstaat niet: wanneer deze voor het eerst wordt verricht of deze niet op zijn minst jaarlijks is bijgehouden, dient binnen 2-4 weken een booster (=herhalingsprik) te worden toegediend. De laatste van deze vaccinaties moet minstens 3 weken voor het verblijf zijn verricht.

·         Het dierenpaspoort en/of inentingsbewijs moet u altijd meenemen. Zonder geldig inentingsbewijs kunnen wij uw kat helaas niet opnemen.

 

De reden dat de enting tegen niesziekte maar 6 maanden oud mag zijn, is dat na 6 maanden het niveau aan antistoffen afneemt. De kans dat uw kat niesziekte op kan lopen, neemt dan toe, zeker omdat er meerdere katten in zijn omgeving zijn en de stress wat oploopt. Niet gevaccineerde katten kunnen behoorlijk ziek worden. Ook gevaccineerde katten kunnen symptomen van niesziekte krijgen, maar normaalgesproken verloopt de ziekte goedaardig zonder ernstige gevolgen. Laat u kat dan ook vanaf kitten regelmatig vaccineren.

 

Ontwormen en ontvlooien

 

Uw kat dient minimaal 3 dagen en maximaal 3 weken voor het verblijf in het pension ontvlooid en ontwormd te worden. Uw kat dient dus vlooienvrij en zonder vlooienpoepjes te worden gebracht, wat u met een vlooienkam kunt checken. Het beste kunt u uw kat hiertoe elke 4 weken ontvlooien met een goed anti-vlo middel (bijv. Stronghold (werkt ook tegen wormen en oormijt), Advantage, Advocate), dat te koop is bij uw dierenarts, dus niet in de dierenwinkel. Graag geen Frontline, Effipro, vlooienbandjes of druppels door het eten, aangezien deze niet afdoende werken.

 

Dit omdat het belang van de dieren bij ons voorop staat.

 

vaccinatie