Het pension Terug naar home pagina

 

 

verblijf_kHet pension bestaat uit drie ruimtes: een ruimte met de individuele verblijven, een huiskamer en een buitenren.

 

Uw kat zal bij binnenkomst waarschijnlijk een beetje onwennig zijn. Daarom krijgen onze gasten eerst een eigen verblijf toegewezen, zodat ze op een rustige manier de omgeving kunnen verkennen en aan de andere katten kunnen wennen. Deze ruime verblijven zijn voorzien van een slaapmandje, kattenbak, ligplank en eet- en drinkbak. Zodra wij merken dat de kat zich op zijn gemak voelt en goed eet en drinkt, zetten wij het deurtje van het verblijf open. De kat kan dan wanneer hij/zij wil kennis gaan maken met de andere katten en vrij rondlopen in de huiskamer en de overdekte buitenren.

 

De huiskamer is een gezellig ingerichte woonkamer met een bankstel, een tafel met stoelen, allerlei ligplanken, krabpalen, kattenbakken, speeltjes, vloerverwarming en zelfs heuse vensterbanken. Door de thuissituatie zoveel mogelijk na te bootsen, proberen wij het uw kat zoveel mogelijk naar de zin te maken.

 

De buitenren is door middel van een raam en een deur met een kattenluikje met de huiskamer verbonden, is geheel overdekt en voorzien van een klimboom en verschillende ligplanken.

 

Bij ons zijn de katten vrij om overdag vrij rond te lopen in de huiskamer en buitenren, wel met de mogelijkheid (door middel van openstaande deurtjes) om zich terug te trekken in hun eigen verblijven. Dat is voor de katten wel prettig als ze in het begin wat bang zijn of als de katten niet sociaal naar elkaar toe zijn. Als er een kat in de kamer zit die helemaal niet met andere katten overweg kan, blijft deze overdag in zijn eigen verblijf en mag hij zoveel mogelijk 's nachts los lopen als de anderen in de hokken verblijven.

 

De meeste katten worden s nachts weer terug in hun eigen verblijf gezet. Twee katten van dezelfde eigenaar mogen daarbij gezamenlijk in n nachtverblijf. Het grote voordeel van katten 's nachts vast te zetten is dat er een betere controle mogelijk is over de vochtopname, voeding, en het gebruik van de kattenbak. Heeft er een kat diarree, dan is het direct duidelijk welke. Ook als er 's morgens niet geplast is, blijft de kat in zijn verblijf tot dit wel het geval is of dat blijkt dat er iets anders aan de hand is. Verder is het ook in het voordeel van de kat die in kleine beetjes eet, of alleen in het donker eet.

 

s Nachts en/of gedeeltes van de dag proberen we zoveel mogelijk de katten vrij rond te laten lopen die op dieet zijn of moeilijk met andere katten mengen.

 

huisvesting_kVoor het hok van elke kat hangt een kaart met daarop de gegevens van de eigenaar, hun bereikbaarheid in noodgevallen, de naam en de omschrijving van het uiterlijk van de kat, de inentingssdatum, of de kat op dieet is of medicijnen gebruikt en verdere bijzonderheden.

 

In principe zijn alle katten welkom. Echter vanwege de groepshuisvesting moet elke kater die bij ons verblijft gecastreerd zijn. Verder moeten alle katten ingent zijn tegen kattenziekte en niesziekte (zie Vaccinaties) en vrij zijn van ongedierte zoals vlooien, wormen, teken, luizen of oormijt. Uw kat dient minimaal 3 dagen en maximaal 3 weken voor het verblijf in het pension ontvlooid en ontwormd te worden. Mocht een kat binnenkomen waarvan blijkt dat deze vlooien en/of wormen heeft, dan wordt deze door ons behandeld. De hieraan verbonden kosten zijn voor uw rekening en niet in de pensionprijs inbegrepen (zie Tarieven). Als uw kat moeilijk met andere katten overweg kan of op dieet is, willen we dat graag van te voren weten, zodat we er rekening mee kunnen houden.